başlıkları alt alta okumak

    · ne zaman geleceksin
    · kendimi yalniz hissediyorum
    (07.03.2011 20:25)

portfolyo

    mimarlık bölümlerinde okuyanların gayet yakından tanıdıkları, proje sunum kitapçığıdır.
    bir nevi tasarımcının kendini,ürünlerini pazarlamasıdır.
    portfolyo genelde master'a başvuru esnasında yada bir işe başvururken kullanılabilecek, istenilen belgedir. ayrıca son zamanlar artık rekabet ortamından mıdır bilinmez staj yerleri de portfolyo istemekte imiş.
    (25.02.2011 21:44)

pmo

    "peyzaj mimarları odası" nın kısaltılmış hali.
    (03.02.2011 22:17)

sömestir

    fransızca "semestre" den gelen kelime. *

    yarı yıl, dönem anlamına gelen kelime.
    *
    (03.02.2011 22:16)

fındık

    kuruyemiş olarak yediğimizin değilde dalında yeşil yeşilken yediğimizin *) daha lezzetli olduğu yiyecek.

    birde bu ham halinin aşırı tüketimi, aşırı kaçıntı ve kırmızı lekelerle sonuçlanır...
    (03.02.2011 22:14)

yahşi cazibe

    başarılı karakterleri vardır.
    hele o simge yok mu...
    (03.01.2011 21:31)

bilgisayara format atan kız

    bakınız ben
    neden bu kadar abartılır ki alt tarafı azıcık teknoloji....
    (24.12.2010 22:25)

apartman yöneticisi

    son moda, yeni bir iş kolu: e-yönetici
    kimsenin almak istemediği apartman yöneticiliği sorumluluğunu alır, komşuların birbirine düşmesini engeller, ödenmeyen aidatları hukuki yollardan tahsil eder.
    zor bir geçiş değildir, biz kendimizi yönetemiyoruz, bari bir başkası yönetsin mantığıdır.
    (29.11.2010 17:52)

genc werther

    yok, yok çok tembel bu vampire
    girmek istediği tanımları yazmaya bile üşeniyor.
    (26.11.2010 21:27)

mutsuz uyanmak

    yapılacak işlerin birikmesi, bedensel yorgunluk, zihinsel yorgunluk ve hepsinin sonucu kötü psikolojiden kaynaklanan durum olma ihtimali yüksektir.
    (26.11.2010 21:26)

kediyekafaatmayaazmettirenfare

    neredeyse 3 yıllık vampirlik hayatımda ilk eksi karma mı veren şahsiyet...
    yazdım kenara*
    (24.11.2010 21:14)

doğrusal şehir modeli

küme kent modeli

    bu kent modeli, belli bir alanda uzmanlaşan bölgelerin oluşturduğu yapıya verilen isimdir. kentin belli bir bölgesinin belli bir konuda uzmanlaşmasıdır.
    (21.11.2010 13:18)

lineer kent modeli

    tarih boyunca gelişen kentlere bakıldığında farklı modellerde kentleşmeler görülür.
    bunlar;
    lineer kent modeli,
    (bkz: küme kent modeli) ve
    hiyerarşik kent modelidir.
    lineer kent modeli;
    belli bir kentsel çizginin sebep olduğu kentleşme dokusudur. bu çizgi önemli bir ulaşım aksı olabilir, bir dere kenarı veya bir sahil olabilir.
    bu lineer kent modelinin en yaygın görülme alanı sahil kentleridir. ve bu kentler yapıları itibari ile kapı gibi çalışırlar. bir toplanma ve dağıtma mekanizması olarak ta çalışabilir.
    (21.11.2010 13:15)

eukleides

    M.Ö. 330 - 275 yılları arasında yaşamış iskenderiyeli matematikçi.


    --- alıntı ---

    Öklid gelmiş geçmiş matematikçilerin içinde adı geometri ile en çok özdeştirilen kişidir. Geometri dünyasında kapladığı bu seçkin yeri kendisinin büyük bir matematikçi olmasından çok, geometrinin başlangıcından kendi zamanına kadar bilinen ismi ile Öğeler adını taşıyan kitabında toplamıştır. Öklid derlemesinin tutarlı bir bütün olmasını sağlamak için, kanıt gerektirmeyen apaçık gerçekler olarak 5 aksiyom ortaya koyar. Diğer bütün önermeleri bu aksiyomlardan çıkarır. Öklid soruları Cahit Arf'ı matematiğe yakınlaştırır
    Eğitimini Akademi'de tamamladıktan sonra İskenderiye'de büyük bir matematik okulu kuran Öklid, çağlar boyu matematikle ilgilenen hemen herkesin gözdesi olmuştur. Geometriyi ispat ve aksiyomlara dayalı bir dizge olarak işleyen 13 ciltlik kitabı "Elementler" bu alandaki ilk kapsamlı çalışmaydı. Kendinden önceki Tales, Pisagor, Platon, Aristoteles gibi matematikçi ve geometricilerin çalışmalarını temel alan Öklid'in bu yapıtı, iki bin yıl boyunca önemli bir başvuru kaynağı olarak kullanılmıştır. Düzlem geometrisi, aritmetik, sayılar kuramı, irrasyonel sayılar ve katı cisimler geometrisi Öklid'in kitabında ele aldığı başlıca konulardı. Öklid'in her önermeyi daha önceki önermelerden çıkarma yöntemi, kendisine atfedilen "geometrinin babası" sözünü de haklı kılar. Kitapta yer alan aksiyomlara, teoremlere ve ispatlara dayanan sentez yöntemlerinin Batı düşüncesi üzerindeki etkisinin Kitabı Mukaddes'ten sonra ikinci sırada yer aldığı söylenir. Russell, Elementler'in bugüne kadar yazılmış en büyük kitap olduğunu ileri sürer. Einstein ise "Gençliğinde bu kitabın büyüsüne kapılmamış bir kimse, kuramsal bilimde önemli bir atılım yapabileceği hayaline kapılmasın" der.
    Öklid geometrisi 19. yüzyılın başına kadar rakipsiz kaldı. Hatta 20. yüzyılın ortalarına kadar bile orta öğretimde geometri, Öklid'in öğelerine bağlı olarak okutuldu.
    Öklid'in yaşamı konusunda hemen,hemen hiçbir şey bilinmiyor. Önceleri bir Yunan kenti olan Megara'da doğduğu sanıldıysa da, sonradan Megaralı Öklid'in, Öğeler'in yazarı İskenderiyeli Öklid'den yüzyıl kadar önce yaşamış olan bir felsefeci olduğu ortaya çıkmıştır.
    Öklid üzerinde çalıştığı proje hakkında diyorki: "bir doğru istenildiği kadar uzatabilir." ve "İki noktadan bir ve yalnız bir doğru gecer."

    --- alıntı ---

    vikipedi
    *
    (21.11.2010 13:09)

sayfa: 1-2-3-4-5...-43

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.